Preview Mode Links will not work in preview mode

Hälsohormoner


Sep 13, 2017

I avsnitt sjutton av Hälsohormoner pratar vi med Karl Hultén; biomedicinare, forskare, författare och expert på autoimmuna sjukdomar

I det här avsnittet pratar vi just om autoimmuna sjukdomar – vilka sjukdomar räknas som autoimmuna, hur uppkommer dem, och hur kan man med kostens hjälp råda bot på dem?

Autoimmuna sjukdomar innebär att vårt immunförsvar vänder sig emot vår egen kropp. Detta kan leda till en rad olika hälsotillstånd - allt ifrån försämrad maghälsa och hormonproblem till reumatiska sjukdomar och psykiska besvär.
I avsnittet förklarar Karl vad AIP (autoimmun paleo eller autoimmuna protokollet) är, och varför det kan vara en lämplig kost för personer med en autoimmun sjukdom.
Förutom ovanstående pratar vi också AIP vid graviditet, varför barn sällan föds med autoimmuna sjukdomar, varför baljväxter inte är en del av det autoimmuna protokollet och mycket mer.

Om ni har frågor om något vi pratat om i podden maila gärna på info@halsohormoner.com och besök instagram- eller Facebooksidan.