Preview Mode Links will not work in preview mode

Hälsohormoner


Dec 8, 2022

Disa Mineur, sexualhälsorådgivare och hälsocoach, är tillbaka i podden!
Den här gången med två avsnitt där vi tar upp ämnen kopplade till kvinnohälsa – något vi på Hälsohormoner verkligen brinner för!

I den första intervjun med Disa är det PCO & PCOS som är i fokus! OBS: Innan ni lyssnar är det jättebra att ha med sig vår första intervju med Disa – avsnitt 87 om Fertilitetsförståelse, så in och lyssna om ni missat den!

Vad är egentligen PCO & PCOS? Vad är skillnaden på dem, vad krävs för att få en diagnos (och är det alltid rätt diagnos?), och hur ”löser” vården den här problematiken? Vad finns det för orsaker till de här symtomen (som oregelbunden cykel eller utebliven ägglossning, förhöjda androgener där kanske acne och ökad kroppsbehåring blir följden, polycystiska ovarier m.m.)? Och såklart – hur kan vi med hjälp av åtgärder inom kost, rörelse, sömn, och stresshantering påverka både vår risk för att få PCO/PCOS, men också faktiskt bli av med de symtom du har?

Vi pratar om blodsockerreglering, p-pillers påverkan, att äta olika tider på dygnet, jordning, magproblem och inflammation, koffein, träning och hunger under menscykel