Preview Mode Links will not work in preview mode

Hälsohormoner


Feb 11, 2021

Vi får träffa Karl Hultén igen och denna gång tillsammans med den andra delen av Paleoteket, nämligen Anna-Maria Norman!

Vi fokuserar mest på sköldkörteln i detta avsnitt och Paleotekets kokbok för sköldkörteln. Vi pratar om vad sköldkörteln är för något, varför det kan bli problem och vad det då blir för problem. V snackar om koppling mellan sköldkörtelsjukdom och typ 1 diabetes och kopplingen till celiaki och olika magproblem.

Vi pratar om det Autoimmuna protokollet (AIP) och hur den kostuppläggningen skiljer sig från kosten i "Kokbok för sköldkörteln" som Karl Hultén skrivit faktadelen på, med recept av Cecilia Nisbet-Nilsson (finns med i avsnitt 22 av Hälsohormoner) och där Anna-Maria Norman var redaktör för boken.
Och såklart när man pratar om sköldkörteln så pratar vi kring det här med jod. Borde man inte äta korsblommiga grönsaker (kål exempelvis) om man har problem med sköldkörteln?

Ni hör ju, ännu ett fullspäckat avsnitt!

Om ni har frågor om något vi pratat om i podden maila gärna på halsohormoner@gmail.com och besök instagram- eller Facebooksidan.